Zgodnie z założeniami poprawiłem mapę , myślę ze rozgrywka teraz będzie jeszcze bardziej dynamiczna .
Jeżeli macie uwagi piszcie , szczególnie interesuje mnie temat czarów i artefaktów
- przy każdym mieście startowym dodać chatki maga, a oczy maga przy mieście środkowym (po to, aby gracz widział, kiedy wróg zajmuje środkowe miasto i że pozostało mu 7 dni na main battle)
- zlikwidować w środkowym mieście strukturę Graala
- zlikwidować flagi i anioły dookoła środkowego miasta
poza tym mapka jest już chyba gotowa do turnieju
wczorajsza gra zajęła nam 3,5h - chociaż liczyłem, że uda się zrobić 2-3h - ale jednak jak tury się przełączą to ciągnie się niemiłosiernie w cztery osoby - dlatego środek mapy to tylko pusta arena - a środkowe miasto wymusza pośpiech i nic więcej.
jeszcze raz przypomnę ideę turnieju:
- ścisła współpraca w sojuszu
- pierwszy gracz rusza na garnizony, drugi przez portal
- spotykają się np. w miejscu gdzie stoją mantykory u pierwszego gracza (między garnizonami)
- przekazują sobie armie, artefakty itd. - najlepszy hero rusza na środek na główną bitwę.
- jeśli przeciwnika nie ma jeszcze na środku - zajmuje zamek i czeka siedem dni (jeśli wróg nie stawi się w ciągu siedmiu dni to przegrywa)
mam pewna sugestje..
poniewaz ta mapka jest mala, wyeliminowal bym mozliwosci grania balistami(np.deleb,vitorio itp..)
szanse ma kazdy takie same na trafienie takiego herka , ale gra przeciw niemu jest raczej przesadzona...:/
ja wogole nie podchodze do balistow na rmg<XL, a co dopiero na takiej mapce..
Ja uważam, że to zły pomysł - na szybkich mapkach machiny są kluczowe. Poza tym, gracze w sojuszu na pewno będą grali tym samym miastem - także wybór głównego bohatera będzie ułatwiony bo pierwszego dnia - aż spośród sześciu (nie mówiąc już, że dodając drugi dzień można mieć już całą nację do wyboru). Więc w sumie można spokojnie sobie wybrać hirka na main battle. No chyba, że czterech graczy wybierze to samo miasto - wtedy cała nacja pojawi się w pierwszym dniu - i można mówić o szczęściu / pechu jednej ze stron.
Jedyny zakaz na tej mapie zakaz ataku pierwszego dnia tygodnia i tego powinniśmy się trzymać.
Spox. Rzeczywiście zapomniałem o tym, że tutaj gra się we 4 i sprawa się komplikuje i nie wystarczy że jeden gracz nie będzie mógł atakować.
dodatkowo, trzeba pamiętać - ze ten zakaz wypływa także na 7-dniowy "zegar" po zdobyciu środkowego miasta. Zakładając extremalny przykład: że siódmy (ostatni) dzień w którym można odbić środkowe miasto to akurat pierwszy dzień nowego tygodnia - to niestety również nie można atakować - jeśli przeciwnik jest w mieście - i tym samym ponosimy porażkę.
Nie możesz pisać nowych tematów Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum